pict0151 

Herfstwandeling op de Woldberg.

 

"Terugblik op 2013"

 

Nadat we een paar maanden op het Peuterstation hebben gespeeld, zijn we in april weer terug gegaan naar ons eigen plekje in Tuk. Een weekendje hard werken om alles op de plek te zetten en de ruimte speelklaar en gezellig te maken. Daarna was het alsof we niet weggeweest waren. Er kwamen veel nieuwe kinderen. we hebben een gezellige en goedbezochte open dag gehad, samen met het Woldkasteel.

 

Natuurlijk ook om te vieren dat het Tukkepukje al 25 jaar bestaat! We zijn ooit begonnen in de ruimte van het Groene Kruis aan de Tukseweg, niet ideaal, we moesten telkens alles opruimen. Daarna hebben we heel lang aan de Bergweg gezeten, dat was echt ons eigen plekje. Maar aan de ruimte in Villa Oostwold kan niets tegen op, ook omdat we daar zo'n mooie buitenspeelplaats hebben. Groot genoeg voor onze peuters en de kinderen van de kinderopvang samen.

 

Na de zomervakantie starten we met een grote groep. Herfst, thema 'Wonen", Sinterklaas en Kerst, en dan is het jaar alweer voorbij. December is altijd een gezellige maand. Twee Pieten hebben ons een bezoek gebracht. En we hebben een 'kerstmaaltijd' gehad op de speelzaal, 's avonds, met de kerstboomlampjes en kaarsjes aan.

 

Voor iedereen veel geluk in 2014, en natuurlijk veel speelplezier op het Tukkepukje.

 pict0304

 Puzzelen met Piet.

 

 

 

 

 

"Spelen op een andere locatie"

Na de brand in Villa Oostwold konden de peuters van het Tukkepukje direct terecht in de speelzaal van mijn collega's: het Peuterstation, in school B, in Steenwijk. Even iets verder met de fiets of de auto. De kinderen keken even om zich heen en gingen al gauw aan het spelen. op deze speelzaal hebben ze weer ander speelgoed en dat is altijd leuk. Het leukst van alles is de glijbaan, die zullen ze straks nog gaan missen! Maar als we weer terug zijn in onze "witte speelzaal" kunnen we weer lekker buiten spelen. Want zo'n mooie buitenspeelplaats onder de bomen hebben we alleen in Tuk.

 

 

"Mmm, lekker eten"

Rupsje Nooitgenoeg heeft erg veel honger, hij eet en eet en eet. Tot het een hele dikke rups is geworden. Hij slaapt in z'n cocon, en als hij wakker wordt, is hij een mooie vlinder geworden.

We praten naar aanleiding van dit boek over eten en drinken, wat vindt je lekker en wat niet. De appel hebben we heel goed bekeken en geproefd natuurlijk. Maar ook appelmoes en appelsap en appelstroop, dat is allemaal van appels gemaakt. Met een groepje peuters van de speelzaal en van het Woldkasteel hebben we zelf appelmoes gemaakt. Mmm.

pict0393

 

 

"Zomerkriebels"

De laatste weken voor de zomervakantie gaan we het hebben over alles wat met zomer te maken heeft: het weer, vakantie, strand, buiten spelen, water.

We hopen dat het mooi weer wordt, zodat we vaak buiten kunnen spelen. We hebben een mooie grote speelplaats onder de hoge bomen bij "Villa Oostwold". Daar kunnen we heerlijk rennen en fietsen, maar ook taartjes bakken in de zandbak en misschien wel met water kliederen!

We zijn naar de Zorgboerderij "Maargies Hoeve" geweest, ons jaarlijkse uitstapje. Eigenlijk hoort het dan mooi weer te zijn, maar uitgerekend die dag kwam de regen met bakken uit de lucht. We zijn wel gegaan en hebben ons binnen ook prima vermaakt, met de cavia's en konijnen en de koeien en de paarden.