November 2015 

Ouder-kind ochtend en herfst belevenissen!

Een maand vol van vele leuke activiteiten. Paddestoelen knutselen, wandelen tussen de herfstbladeren, papa/mama/opa/oma/oppas in de klas op bezoek.

 

image1image3

image2image4

image5image6

 

Oktober 2015

Na 2,5 jaar speelplezier, aan de President Kennedystraat, is Ieniemienie begin 2015 verhuisd naar de Willem van Engenstraat. De juffen en vrijwilligsters hebben het lokaal mooi ingericht en er is veel nieuw speelgoed aangeschaft.

 

Ieniemienie heeft een eigen buitenspeelplaats en maakt gebruik van de gymzaal van de Emmaschool. Hier kunnen de kinderen heerlijk rennen, klimmen, kruipen, rollen. Deze bewegingen bereiden de kinderen spelenderwijs voor op het basisonderwijs. Wetenschappelijk is aangetoond dat de hersenen door deze bewegingen een belangrijke basis aanleggen voor het latere leren lezen, rekenen en concentreren. Kinderen leren tevens op hen lichaam vertrouwen en ontwikkelen hierdoor zelfvertrouwen en evenwicht. 

Dinsdag 13 oktober heeft SPS een lezing over dit onderwerp georganiseerd in Blokzijl, waarbij ouders en verzorgers waren uitgenodigd. Spreekster en kinderpsychologe Hanneke Poot kon op boeiende wijze met komische, overtreffende situaties de zaal overtuigen. 

 ieniemienie